nl
Kabeljauwfilets met St-Feuillien Blond
Voorbereiding
Doe de sjalot, in plakjes gesneden wortel, in stukjes gesneden tomaat, peterselie, tijm en laurier, knoflook, zout en peper in een ovenschaal.
Overgiet met St-Feuillien Blond en water.
Bak op 200° gedurende 15 minuten. Leg de vis erbij en overgiet met het vocht. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet terug in de oven gedurende 15 minuten (houd in de gaten of de vis gaar is!). Zeef het kookvocht terwijl u de kabeljauw warm houdt.
Bereid de saus: smelt de boter met de bloem, voeg het kookvocht toe en klop de room op.
Overgiet de vis met de saus en garneer met de garnalen.
Serveer met natuuraardappelen of andijviegratin.
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 50g grijze garnalen
- 1 wortel
- 1 tomaat
- 2 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- Tijm en laurier
- Zout en peper
- 10cl water
- 15cl verse room
- 10cl St-Feuillien Blond