/ Recepten / Knoflookgarnalen met St-Feuillien
Knoflookgarnalen met St-Feuillien

Voorbereiding
Doe de boter, knoflook, zoete ui, paprikapasta, pikante saus en paprikapoeder in een grote koekenpan. Roer onafgedekt en op matig vuur tot de uien gekaramelliseerd zijn (ongeveer 1 tot 1 ½ minuut). Voeg na het sudderen zout en peper naar smaak toe.
Voeg het bier toe, breng het geheel onafgedekt aan de kook en voeg daarna de garnalen toe. Kook op matig vuur en blijf roeren tot de garnalen roze worden (ongeveer 3 tot 4 minuten).
Garneer met de bosui voor het serveren.
Serveer met vers brood om in de saus te dopen. Serveer er een St-Feuillien bier van uw keuze bij.
Met dank aan Whisky Guy +
Ingrediënten
- 20 tot 25 middelgrote tijgergarnalen (ongekookt en schoongemaakt)
- 4 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 middelgrote teentjes knoflook, in blokjes gesneden
- 1 bosui, in blokjes gesneden
- ¼ kopje zoete ui - in blokjes gesneden
- 1 el Portugese zachte paprikapasta of rode paprikapasta naar keuze
- Portugese Piri Piri pikante saus naar smaak of pikante saus naar keuze
- 10cl bier St-Feuillien naar keuze
Meer weten
Bekijk alle recepten
Desserts
Sorbet met Grisette bosvruchtenEen verfrissend dessert met een traditioneel bier

Voorgerechten
Artisjokbodems met St-Feuillien Grand cruEen seizoensgebonden voorgerecht met eens iets anders dan de klassieke artisjokkenvinaigrette en dat, vergezeld van een St-Feuillien Grand Cru, uw gasten in vervoering zal brengen.

Gerechten
Kalfsvlees met St-Feuillien BlondEen typisch Waals recept!

Gerechten
Filet van belgisch witblauw rundvlees met sjalot gekonfijt in St-Feuillien TripelEen heerlijk gerecht op basis van Belgisch vlees

Voorgerechten
Champignons in St-Feuillien BlondEen heerlijk seizoensgebonden voorgerecht

Voorgerechten
Courgettebloemen in beignets met St-Feuillien BlondAls voorgerecht of als aperitief

Gerechten
Kabeljauwfilets met St-Feuillien BlondEen traditioneel gerecht, op smaak gebracht met St-Feuillien Blond