• De Brouwerij
    • Presentatie
    • Onze geschiedenis
    • Onze bieren
    • Productieproces
    • Industriële Omschakeling
    • Bezoeken
  • Onze bieren
    • Abdijbieren
    • Bieren « Signature »
    • Grisette BIO
    • Triple Distilled Malt
  • Nieuws
  • Erepelgrims
  • Ben je ouder dan 18 jaar?
  • Recepten
  • Jobs
  • Ben je ouder dan 18 jaar?
  1. zoek
  2. menu
  3. nl
    • en
    • fr
  • De Brouwerij
    • Presentatie
    • Onze geschiedenis
    • Onze bieren
    • Productieproces
    • Industriële Omschakeling
    • Bezoeken
  • Onze bieren
    • Abdijbieren
    • Bieren « Signature »
    • Grisette BIO
    • Triple Distilled Malt
  • Nieuws
  • Erepelgrims
  • Ben je ouder dan 18 jaar?
  • Recepten
  • Jobs
  • Ben je ouder dan 18 jaar?
nl

/ Recepten / Knoflookgarnalen met St-Feuillien

Knoflookgarnalen met St-Feuillien

Voorbereiding

Doe de boter, knoflook, zoete ui, paprikapasta, pikante saus en paprikapoeder in een grote koekenpan. Roer onafgedekt en op matig vuur tot de uien gekaramelliseerd zijn (ongeveer 1 tot 1 ½ minuut). Voeg na het sudderen zout en peper naar smaak toe.
Voeg het bier toe, breng het geheel onafgedekt aan de kook en voeg daarna de garnalen toe. Kook op matig vuur en blijf roeren tot de garnalen roze worden (ongeveer 3 tot 4 minuten).
Garneer met de bosui voor het serveren.
Serveer met vers brood om in de saus te dopen. Serveer er een St-Feuillien bier van uw keuze bij.

Met dank aan Whisky Guy +

Ingrediënten

  1. 20 tot 25 middelgrote tijgergarnalen (ongekookt en schoongemaakt)
  2. 4 eetlepels boter
  3. Zout en peper naar smaak
  4. 1 theelepel paprikapoeder
  5. 4 middelgrote teentjes knoflook, in blokjes gesneden
  6. 1 bosui, in blokjes gesneden
  7. ¼ kopje zoete ui - in blokjes gesneden
  8. 1 el Portugese zachte paprikapasta of rode paprikapasta naar keuze
  9. Portugese Piri Piri pikante saus naar smaak of pikante saus naar keuze
  10. 10cl bier St-Feuillien naar keuze

Meer weten

Bekijk alle recepten

Desserts

Sorbet met Grisette bosvruchten

Een verfrissend dessert met een traditioneel bier

Ontdek dit recept

Voorgerechten

Artisjokbodems met St-Feuillien Grand cru

Een seizoensgebonden voorgerecht met eens iets anders dan de klassieke artisjokkenvinaigrette en dat, vergezeld van een St-Feuillien Grand Cru, uw gasten in vervoering zal brengen.

Ontdek dit recept

Gerechten

Kalfsvlees met St-Feuillien Blond

Een typisch Waals recept!

Ontdek dit recept

Gerechten

Filet van belgisch witblauw rundvlees met sjalot gekonfijt in St-Feuillien Tripel

Een heerlijk gerecht op basis van Belgisch vlees

Ontdek dit recept

Voorgerechten

Champignons in St-Feuillien Blond

Een heerlijk seizoensgebonden voorgerecht

Ontdek dit recept

Voorgerechten

Courgettebloemen in beignets met St-Feuillien Blond

Als voorgerecht of als aperitief

Ontdek dit recept

Gerechten

Kabeljauwfilets met St-Feuillien Blond

Een traditioneel gerecht, op smaak gebracht met St-Feuillien Blond

Ontdek dit recept

Ontdek

  • De Brouwerij
  • Nieuws
  • Erepelgrims
  • Jobs
  • Recepten
  • Cookiebeleid
  • Privacybeleid
  • Ben je ouder dan 18 jaar?

Contacteer ons op

  • +32 (0)64 31 18 18
  • Rue d’Houdeng 220
    7070 Le Roeulx – België
    info@st-feuillien.com

Inschrijving op de nieuwsbrief

DD slash MM slash YYYY
(Required)
label brewers label belgian abaye
Volg ons
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Linkedin

Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand © St-Feuillien 2023. Made by Cherry Pulp

Volg ons
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Linkedin
This site is registered on wpml.org as a development site.