nl
Kalfsvlees met St-Feuillien Blond
Voorbereiding
Wrijf het kalfsvlees in met zout en bloem.
Smelt de boter in een koekenpan, voeg het kalfsvlees toe en laat lichtjes bruinen.
Voeg vervolgens de mirepoix toe en laat verder garen.
Als het vlees gaar is, haalt u het uit de pan. Houd warm.
Giet het vet uit de pan, overgiet de groenten met de St-Feuillien Blond en laat zachtjes inkoken. Voeg room toe en kook tot de gewenste consistentie.
Zeef de groenten en pureer ze goed.
Maak de saus af met wat gehakte dragon en breng op smaak met peper en zout.
Voor de presentatie:
Verwarm de borden, leg de plakken kalfsvlees in het midden en voeg de saus toe.
Leg de sperziebonen (of witlof) op de saus.
Ingrediënten
- 4 dikke plakken kalfsvlees
- 40cl verse room
- 75g boter
- Gehakte dragon
- Groenten voor de mirepoix: 2 wortelen, 1 ui, 1 stengel selder
- Sperziebonen of witlof (volgens seizoen)
- 25cl St-Feuillien blond