nl

Artisjokbodems met St-Feuillien Grand cru

Voorbereiding

Kook de kalfsfond in tot een kwart van zijn volume om een vleesglazuur te verkrijgen.
Voeg de St-Feuillien Grand Cru, de sjalot en de champignons toe.
Breng aan de kook en laat opnieuw tot de helft inkoken.
Breng op smaak met zout en peper en voeg de gehakte basilicum toe.
Verwarm de artisjokbodems, schik ze op een bedje van salade en giet de saus erover.
Een seizoensgebonden voorgerecht met eens iets anders dan de klassieke artisjokkenvinaigrette en dat, vergezeld van een St-Feuillien Grand Cru, uw gasten in vervoering zal brengen.

Ingrediënten

  1. 4 grote vers gekookte artisjokbodems
  2. 25cl kalfsfond
  3. 1 eetlepel fijngehakte sjalot
  4. 1 eetlepel grof gehakte basilicum
  5. 50g champignons, zeer fijngesneden
  6. 10cl St-Feuillien Grand Cru