Courgettebloemen in beignets met St-Feuillien Blond
Voorbereiding
Neem dunne courgettes met bloem. In dit mediterrane recept worden de bloemen bedekt met een licht beslag – niet gevuld – en vervolgens snel gefrituurd in olijf- of arachideolie. Het beslag wordt gemaakt met St-Feuillien Blond om het zeer luchtig te maken.
Verwijder voorzichtig de stampers van de bloemen zonder ze los te maken van de courgettes.
Snijd de uiteinden van de courgettes af zodat alleen een steeltje van 5 à 6 cm overblijft. Giet het water en het bier in een kleine kom, klop goed om het schuim te verwijderen, voeg de eierdooier toe, klop opnieuw, voeg de bloem en de gist toe met behulp van een zeef en blijf gedurende 1 minuut goed mengen.
Verhit ondertussen de olie in een kleine friteuse, doop de courgettes met bloem in het beslag en dompel ze daarna onmiddellijk onder in de tot 180° verhitte friteuse. Laat 1 à 2 minuten frituren, afhankelijk van de grootte van de bloem, neem ze met een schuimspaan uit de olie, leg op keukenpapier om het vet te absorberen en dien onmiddellijk op.
Ingrediënten
- 12 kleine courgettes met bloem
- 125g bloem
- 1 eierdooier
- 2 snufjes droge gist
- Zout
- Frituurolie
- 10cl St-Feuillien Blond