nl
Knoflookgarnalen met St-Feuillien
Voorbereiding
Doe de boter, knoflook, zoete ui, paprikapasta, pikante saus en paprikapoeder in een grote koekenpan. Roer onafgedekt en op matig vuur tot de uien gekaramelliseerd zijn (ongeveer 1 tot 1 ½ minuut). Voeg na het sudderen zout en peper naar smaak toe.
Voeg het bier toe, breng het geheel onafgedekt aan de kook en voeg daarna de garnalen toe. Kook op matig vuur en blijf roeren tot de garnalen roze worden (ongeveer 3 tot 4 minuten).
Garneer met de bosui voor het serveren.
Serveer met vers brood om in de saus te dopen. Serveer er een St-Feuillien bier van uw keuze bij.
Met dank aan Whisky Guy +
Ingrediënten
- 20 tot 25 middelgrote tijgergarnalen (ongekookt en schoongemaakt)
- 4 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 4 middelgrote teentjes knoflook, in blokjes gesneden
- 1 bosui, in blokjes gesneden
- ¼ kopje zoete ui - in blokjes gesneden
- 1 el Portugese zachte paprikapasta of rode paprikapasta naar keuze
- Portugese Piri Piri pikante saus naar smaak of pikante saus naar keuze
- 10cl bier St-Feuillien naar keuze